MPS

Ik noem het in dit geval bewust MPS (meervoudig persoonlijkheidsstoorinis) en geen DIS.
Zo werd het toen genoemd, toen mijn moeder ervan overtuigd was dat ik dat had.

Ja je leest het goed, mijn moeder en niet een psycholoog was er van overtuigd dat ik MPS had. In de tijd dat ik nog bij het RIAGG liep en volgens mij zat ik toen ook nog op het internaat of ik er was er net van af,  heeft mijn moeder ooit ergens iets gelezen over MPS en zij was er toen heilig van overtuigd dat ik dat had. 
Ik weet dat wij een keer een film op televisie hebben gezien over iemand met MPS en dat in combinatie met wat zij ergens had gelezen was voor haar schijnbaar bewijs genoeg dat ik MPS had. 
Tja, dat moest wel gezien mijn gedrag.

Ze heeft het tegen mij gezegd dat ik dat had. Ik heb gezegd dat dit niet zo was. Ze heeft het ook gevraagd of ik het had, maar weer zei ik dat ik dat niet had. Maar zij was er van overtuigd dat ik MPS had.
En ook al ging het RIAGG niet mee in haar gedachtegang, toch had ik het wel volgens haar.

Na een aantal keer ruzie daarover heeft ze het er uiteindelijk niet meer over gehad. Maar of ze toen ook gestopt is met het denken dat ik MPS had, geen idee.
Ik heb nooit de behoefte gehad om het er nog eens met haar over te hebben.Het zou me trouwens niets verbazen als ze nu nog denkt dat ik het heb.

Ergens weet ik ook wel waarom ze dacht dat ik MPS had. Ze heeft vaak genoeg gezegd dat ik me bij andere mensen, anders voor doe dan ik ben.
En ik heb ook heel veel gelogen tegen haar.
Maar ja, beide was uit zelfbescherming, ik kon niet anders.

Er zijn nog steeds momenten dat ik niet mezelf ben. Aan de ene kant omdat ik nog steeds niet helemaal weet wie ik ben, omdat ik mezelf zo lang heb moeten wegcijferen en omdat anderen zo lang bepaalden wie/hoe/wat ik was.

En soms ben ik inderdaad nog iemand anders, althans niet volledig mijzelf maar dat is uit bescherming voor mijzelf. Als ik niet mezelf ben is dat bewust. Ik kies er dan bewust voor om mezelf niet te laten zien zoals ik ben. Omdat ik mezelf niet veilig genoeg voel bij de ander. Omdat ik mezelf niet wil of kan verdedigen tegenover de ander. 


Dit bericht werd geplaatst in Ervaringen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.